Kummikohteet

VAUVAKASSIT 

Vaaka ry vie vuosittain Sortavalan alueella syntyville vauvoille ja heidän perheilleen pientä äitiyspakkausta vastaavia vauvakasseja. Vauvakassi koostuu hyväkuntoisista, pääasiassa käytetyistä vauvanvaatteista ja tarvikkeista. Kassit toimitetaan Sortavalaan yhdistyksen jäsenmatkoilla. Vauvakassien jakelusta vastaa paikallinen päiväkoti. Vauvaperhe saa syntyneen vauvan rekisteröinnin yhteydessä paperin, jota vastaan he voivat noutaa vauvakassin päiväkodilta.

KUMMIKOULU - Haapalammin koulu lähellä Sortavalaa on ollut Vaakan kummikohde jo yli 10 vuotta. Koulun ekaluokkalaisille lahjoitetaan vuosittain koulureput ja koulunsa päättäville 9-luokkalaisille toilettilaukut. Lisäksi ekaluokkalaiselle tytölle ja pojalle annetaan Vaakan lahjoittama pieni stipendi, Reilun Kaverin palkinto. Stipendin saajat oppilaat valitsevat itse keskuudestaan. Koululle on viety myös lämpimiä asusteita, vaatteita, koulu- ja käsityötarvikkeita, urheiluvälineitä sekä hampaidenhoitovälineitä. 

Katso täältä Ylen elävän arkiston dokumentti koulurepuista

KUMMIPÄIVÄKOTI - Pihlajan kummipäiväkoti sijaitsee Värtsilässä Karjalassa lähellä Suomen rajaa. Päiväkoti on ollut Vaakan kummikohde v. 2006 lähtien. Vaakalaiset vievät vuosittain kummipäiväkodin esikoululaisille koulureput tarvikkeineen. Reppujen lisäksi päiväkodille on lahjoitettu mm. pelejä, piirustusvälineitä, leluja, talvivaatteita, lämpimiä asusteita ja käsipyyhkeitä.

KUMMIKOHDE KALEVALA - Kalevala (Uhtua) sijaitsee Itä-Karjalassa ja on Kalevalan piirin hallinnollinen keskuspaikka. Suomen puolella rajakunta on Suomussalmi. Vaakan kummikohde Kalevala on ollut keväästä 2018 alkaen, mutta avustuksia Kalevalaan on viety jo useamman vuoden ajan. Paikalliseen synnytyssairaalaan lahjoitetaan vuosittain noin 100 vauvakassia. Kalevalaan on lahjoitettu myös mm. koulureppuja tarvikkeineen, lastenvaatteita, kenkiä, ja hygieniatarvikkeita.